Basisonderwijs

Er is in Nederland een groot aanbod van natuur- en duurzaamheidseducatie. Om u te helpen bij het maken van een keuze uit dit aanbod op het thema 'energie', vindt u hieronder een overzicht van kwalitatief goede educatieve producten voor het basisonderwijs, aanbevolen door het landelijk netwerk van Natuur- en MilieuEducatiecentra (NME). Het portfolio is samengesteld op basis van deze criteria. Daarnaast kunt u via GroenGelinkt zoeken in een grote database met nog vele andere educatieve producten.

energieke scholen
Leskist / gastles

Energieke Scholen

Energieke Scholen is een lesprogramma waarbij basisschoolleerlingen aan de slag gaan met energie en binnenmilieu om hun schoolgebouw energiezuiniger en gezonder te maken.
leskist energiek
Leskist / gastles

Leskist Energiek

De leskist Energiek gaat over zuinig omgaan met energie en om het gebruiken van duurzame energiebronnen.
leskist groene energie
Leskist / gastles

Leskist Groene Energie

Met deze set leskisten gaat elke groep leerlingen aan de slag met een experiment. Zij wekken actief de energie van wind, zon en aardwarmte op en ervaren dat het werkt. Doen en ervaren: dan komt duurzaamheid tussen de oren.
plek onder de zon
Leskist / gastles

Plek onder de zon

Leerlingen krijgen met hoofd, hart en handen inzicht in wat zonne-energie voor mogelijkheden biedt, zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden. Het project daagt de leerlingen uit om op een praktische en speelse wijze aan de slag te gaan met zonne-energie.
de energie r evolutie
Leskist / gastles

Energie[r]evolutie

Speel met je leerlingen de energie[r]evolutie na. Laat de leerlingen naar het klimaatprobleem kijken door de ogen van de overheid, consument, energiemaatschappij of milieuorganisatie. Welke keuzes maken de leerlingen om hun doel te bereiken? En houden ze hun budget goed in de gaten?
het klimaat en de noordpool
Leskist / gastles

Het klimaat en de Noordpool

Leerlingen ontdekken hoe fossiele brandstoffen zorgen voor klimaatverandering en het smelten van de poolkappen. Vervolgens bekijken ze de oplossingen: schone energie waarmee je slim omgaat.
breeam nl junior
Leskist / gastles

BREEAM-NL Junior

Hoe duurzaam is een basisschool? Leerlingen vinden het zelf uit met BREEAM-NL Junior. BREEAM-NL Junior Milieuscan Basisschool is een lespakket waarmee leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool zelfstandig de duurzaamheid van de school in kaart brengen.

Zoek naar andere educatieve producten

zoek meer groengelinkt