Landelijke kennisdag Eco-Schools (VO/MBO)

.
Datum: woensdag 11 oktober 2017

Al 120 Nederlandse scholen doen mee aan het programma 'Eco-Schools'. Eco-Schools is het internationale, door de Verenigde Naties erkende keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd werken maar liefst 49.000 scholen uit 64 landen via het Zevenstappenplan van Eco-Schools stap voor stap aan duurzame bewustwording en gedragsverandering.

Over Eco-Schools

Eco-teams trekken de kar. De leerlingen/studenten gaan zelf op zoek naar hoe het geregeld is in de school en wat er beter kan rondom verschillende duurzaamheidsthema’s. Van daaruit wordt stap voor stap de huisvesting, de bedrijfsvoering en het curriculum aangepakt. Door klein te beginnen met de mensen die écht wíllen, zie je dat steeds meer mensen enthousiast worden. De werkgroepen stellen meetbare doelen vast en controleren op vooraf vastgestelde momenten de voortgang. Eco-Schools houdt daarbij de vinger aan de pols. Dit biedt een structuur waar scholen behoefte aan blijken te hebben in hun pogingen tot verduurzaming.

Eco-Schools biedt structuur en een stok achter de deur, vindt de regiodirecteur. “Als deelnemer krijg je geen kant-en-klaar lespakket aangereikt, maar laat je de leerlingen bepalen welke thema’s worden aangepakt.” ... ‘Onderwijs voor het echie’ noemt Hak van Nispen tot Pannerden, coördinator van Eco-Schools Nederland, dergelijke projecten graag. “Daar kunnen geen boeken tegenop.” (Trouw, vrijdag 20 mei 2016)

Inspiratie en ervaring

Op woensdag 11 oktober organiseert Eco-Schools een landelijke (middag)bijeenkomst om praktijkervaringen met elkaar te delen en elkaar op nieuwe ideeën te brengen. De Eco-teams presenteren hun ervaringen aan elkaar, gaan in gesprek en aan de slag en er is ook kennis en inspiratie van buiten. De middag is primair gericht op de teams die al deelnemen, maar ook geïnteresseerde scholen zijn van harte uitgenodigd. De samenkomst is bedoeld om kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Na de succesvolle VO-dag vorig jaar, willen we hier graag een vervolg aan geven. We verzekeren je: na deze dag zit je vol energie om jouw eigen school (nog verder) te gaan verduurzamen!

  • Activiteit: Eco-Schoolsmiddag voor het voortgezet onderwijs en MBO
  • Datum: woensdag 11 oktober
  • Plaats: 's Hertogenbosch. We zijn te gast Eco-School Helicon VMBO Den Bosch: Hervensebaan 7, 5232 JL 's-Hertogenbosch

Lees meer en schrijf je in op de website van Eco-Schools